ediția a III-a

28 IULIE - 2 AUGUST 2024, JUDEȚUL BRAȘOV

Despre tabără

Ești student sau elev de liceu?

Vrei să înveți despre drepturile tale și cum să te organizezi pentru a ți le apăra?

Înscrie-te la ateliere până pe 14 aprilie 2024 și vino în tabăra Politeia de activism și leadership civic!

Asociația Politeia organizează în colaborare cu Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), în județul Brașov, în perioada 28 iulie – 2 august 2024, o tabără de activism și leadership civic, la care vor participa 20 de elevi și studenți. Singurele condiții pe care trebuie să le îndeplinești sunt:

  • să ai între 18 și 26 de ani la data de desfășurare a taberei
  • să vii la atelierele online „Ce drepturi am”.

Nu există taxă de participare, iar Asociația Politeia asigură toate costurile legate de cazare, transport și masă.

Atelierele durează aproximativ 2h și sunt recomandate tinerilor la început de carieră. Primul atelier prezintă o serie de informații elementare despre drepturile pe care orice angajat le are la un loc de muncă, iar al doilea prezintă modalități prin care poți deveni un lider activ în școala ta și la viitorul job.

Înscrierea și participarea la ateliere sunt gratuite. 20 de elevi și studenți dintre cei înscriși la aceste ateliere vor participa la această tabără pentru tineri activiști, alături de experții Politeia în muncă, educație și activism civic. 

Ateliere

Teme ce vor fi abordate
pe parcursul taberei

Tinerii și problemele la locul de muncă
De ce să ne organizăm și cum?
Organizare sindicală
Organizare comunitară
Cum și unde scriem și vorbim despre muncă și organizare?
Schimbare socială și responsabilitate individuala. Teorie și concepte
 
 

Participă

MĂDĂLINA BRÂNDUȘE

Mădălina Brândușe este actriță și facilitatoare de ateliere de teatru. Contribuie la scenarii și regii colective. 
Din 2015 s-a alăturat echipei Platformei de Teatru Politic care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul spectacolelor de teatru, istorii marginalizate și ignorate adesea de sistemele politice şi economice. Susține feminismul intersecțional anticapitalist și antirasist. Crede în solidaritate și iubire, în toate formele ei vindecătoare.

MARIA STOIAN

Maria Stoian lucrează în prezent într-o organizație care susține angajații în demersurile lor de organizare colectivă. A studiat cercetare sociologică la Universitatea din București și a lucrat ca designer grafic pentru o editură timp de 4 ani. Ambele experiențe au făcut-o să își dorească condiții de muncă mai bune pentru toți și schimbare socială în favoarea oamenilor care țin societatea pe umeri cu adevărat: toți lucrătorii, prin munca lor.

elena trifan

Elena Trifan este doctor în sociologie din 2016 cu o teză despre practicile de dezvoltare personală și relațiile sociale. Are o experiență vastă în cercetarea aplicată. A avut numeroase colaborări cu instituții guvernamentale și non-guvernamentale unde a participat la cercetări despre calitatea vieții studenților din România, procesul de dezinstituționalizare pentru copii și persoane cu dizabilități sau dimensiunea de gen în procesul de tranziție justă. Este interesată de relații de muncă, inegalitate socială și sănătate mintală. În prezent, este cercetătoare în cadrul Universității din București și cadru didactic asociat al SNSPA unde predă despre muncă și antropologie.

mădălina muscă

Mădălina Muscă este vicepreședintă a Asociației Politeia din 2020, unde coordonează proiecte socio-educaționale. Cu un doctorat în sociologie obținut în 2019, are o experiență variată de muncă. A lucrat în cercetare de piață, a fost învățătoare și profesoară de engleză, a coordonat și participat în proiecte de cercetare socială cu teme din diferite domenii precum educație, muncă, problemele întâlnite de copiii din centrele de detenție, cămine culturale din mediul rural, experiențele muncitorilor migranți în contextul pandemiei, implicarea femeilor în procesul de tranziție justă sau viața socială a cantinelor școlare din Franța. Își antrenează skillurile de organizing dobândite într-un fellowship din SUA în munca de la Asociație și este interesată de educație, justiție socială și despre cum să ne imaginăm și creăm o lume mai bună.

CĂTĂLINA HIREAN

Cătălina Hirean face parte din echipa Politeia și a lucrat în ultimii 10 ani ca specialistă în relații publice, în comunicare și în organizare de evenimente pentru ONG-uri și în mediul privat. A susținut alături de colectivele din care a făcut și face parte organizarea și protestele oamenilor împotriva patronilor. Este interesată de literatura socialistă și trimite din când în când poezii despre muncă într-un newsletter.

Mihai Vasile

Mihai Vasile este fondatorul Asociației Politeia și responsabil de  bunul mers al taberei. A coordonat mai multe proiecte în cadrul Politeia, având la activ peste 500 de ore de lucru direct cu copii și tineri în activități de învățare formală și informală. Este expert în politici educaționale, sociale și de muncă, în ultimii 6 ani lucrând ca cercetător sau consultant pentru mai multe organizații și instituții. Are un Masterat în politici educaționale obținut la Universitatea din Cambridge, iar în prezent este doctorand în Științe Politice la Universitatea Babeș Bolyai.

Viorel Vlad

Viorel Vlad este expert în drepturile de la locul de muncă, lucrând în ultimii ani în cadrul unei organizaţii ce se ocupă cu drepturile angajaţilor şi organizarea acestora pentru a obţine putere colectivă. Biolog ca formare, Viorel a lucrat într-o sumedenie de domenii diferite atât în România cât şi în străinătate, experienţe ce l-au făcut interesat de modurile prin care angajaţii îşi pot apăra drepturile şi pot înclina balanţa de putere în folosul lor.